VWO-Xtra

Vwo-Xtra is de naam van de opleiding die vwo-onderwijs biedt aan excellente en breed getalenteerde vwo-leerlingen die graag worden uitgedaagd. In deze klas zitten leerlingen die gemotiveerd zijn om hun talenten maximaal te benutten. 

Met een iets andere weekindeling volgen de leerlingen bijzondere lessen zoals Leren Programmeren, GEO ICT, 3D-Art en Science. Je werkt in speciaal ingerichte ruimtes en gebruikt ook veel leermiddelen die digitaal worden aangeboden. 
Het leren vindt zoveel mogelijk vakoverstijgend en contextrijk plaats. Iedere twee weken vinden buitenlesactiviteiten plaats; we leren in musea, op excursie, in bedrijven of in andere organisaties. 

Je kan zowel voor een atheneum- als voor een gymnasiumopleiding kiezen op vwo-Xtra. Naast de basisstof vwo die in een iets hoger tempo wordt aangeboden volgt iedere leerling het excellentieprogramma. Extra science, direct starten met Cambridge Engels Programma of DELE, versneld de 21e-eeuwse vaardigheden leren, met 3D-modules in de klassieke wereld stappen of virtueel een museum bezoeken in ons Medialab? Op vwo-Xtra valt veel te onderzoeken en leer je veelzijdig!

Ben je:

  • Op zoek naar extra uitdaging en verdieping?
  • Benieuwd wat er naast het boek/de normale lesstof nog te leren is?
  •  Op zoek naar een eigentijds gymnasium of atheneum?
  • Nieuwsgierig en onderzoekend?
  • Iemand die snel denkt en makkelijk leert?
  • Gemotiveerd om je talenten verder te ontwikkelen?

Dan is het vwo-Xtra misschien wel wat voor jou!