Excellentieprogramma vwo

Voor leerlingen die méér willen en ook méér aankunnen dan het standaard lesprogramma, wil het Amstelveen College een aantal gevarieerde verrijkingsmodulen aanbieden. Zo wil onze school een aantrekkelijke school zijn, ook voor degenen die graag een extra uitdaging zien!

Daarom bundelen we al het verrijkingsaanbod voor de bovenbouw van het vwo in het project: Amstelveen College Excellentie!

Het aanbod

Enkele modulen zijn een waardevolle aanvulling op bestaande vakken zoals Cambridge English, Dele Spaans en Basiskennis Boekhouden. Deze modulen passen goed in de leerlijn van onze school: de leerlingen vergroten hun vaardigheden en ze verdiepen hun kennis over het betreffende vak.

De modulen Yoga en Levenskunst staan los van het typische leren; zij passen goed bij de leeflijn van het Amstelveen College: er is aandacht voor wie je bent, hoe je bent en de leerling ontwikkelt zichzelf als persoon. Praktische Filosofie, Business Class en Debatteren zitten tussen leef- en leerlijn in. Een mix van theorie en praktijk! Wat ze gemeen hebben is dat ze interessant zijn, dat ze de leerling uitdagen om zichzelf op een hoger plan te brengen!

Kort overzicht van het aanbod voor vwo bovenbouw:

1. Basiskennis Boekhouden, aanvulling op economie en m&o
2. Businessclass, aanvullend op economie en m&o
3. Cambridge English, aanvullend op Engels
4. Debatteam 4V / Debatteam 5V, aanvullend op Nederlands / Maatschappijleer
5. Dele-Spaans, aanvullend op Spaans
6. Extra examenvak
7. Levenskunst – lessen over geluk
8. Masterclass op universiteiten
9. Praktische Filosofie 4V / Praktische Filosofie 5V; denkstrategieën en kennis over hersenen
10. Studiedagen Socrates
11. Yoga

Leerlingen en ouders van het Amstelveen College vinden verdere informatie op het ouderportaal en het leerlingportaal.