Podiumavond: Singers, Songwriters & Musicians

Op dinsdagavond 26 november gingen in de aula de lichten uit en de spots aan. De grote zaal was wat knusser gemaakt door tafels en stoeltjes te groeperen, wat een gemoedelijke sfeer creëerde voor de muzikaalste talenten van onze school.

Maar liefst 17 acts werden aan elkaar gepraat door Samme en Marit, die de avond op een ontspannen en muzikale manier presenteerden. Alle acts werden voorzien van opbouwend kritisch commentaar van de jury, die bestond uit Kay Koopmans (programmeur bij P60), oud-leerling Jim Woudstra en onze eigen Merel Heuberger, die last minute op de jurybank mocht aanschuiven en vol verve uiterst zinnige zaken wist te melden, terwijl ze naar eigen zeggen nota bene de minst muzikale medewerker van het AC is.

Iedereen die aanwezig was kan beamen dat het een heel bijzondere avond was! Zo’n 25 leerlingen, van ieniemienie brugpiepertjes en zowat volwassen bovenbouwers en alles wat er tussen zit, verrasten ons met de hoogste uithalen, bijzondere teksten en geweldig samenspel.

Vier van deze acts bestonden uit door de leerlingen zelfgeschreven repertoire en dat is best heel bijzonder.

Wat een podiumavond als deze zo boeiend maakt, is de volkomen natuurlijke samensmelting van een groep leerlingen die verder helemaal niets met elkaar te maken hebben. Zowel de artiesten als de leerlingen die helpen met de organisatie komen immers uit alle jaarlagen en niveaus.

Aan het einde van deze avond met heel veel hoogtepunten ontvingen alle artiesten een laatste applaus en een chocoladeletter. Twee trio’s gingen naar huis met een prijs: Annick, Fenna en Balder uit V5 wonnen de publieksprijs en Pamir, Marieke en Kaja (MH1/V1) gingen er met de juryprijs vandoor. Daarnaast zijn enkele acts door Kay Koopmans gescout om mee te doen aan het open podium in P60, dat in januari plaatsvindt.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat de promotie, organisatie en techniek voor een groot deel werd verzorgd door een tiental leerlingen. Dolf Mul is hierin de grote aanjager, op de voet gevolgd door Dante Oudshoorn (beide uit V5). Ook dat zijn grote talenten!

Houd de jaaragenda in de gaten: er komen nog meer podiumavonden dit jaar.

 

« Terug